Friday, September 23, 2011

Akar Bunga Rumput Sanggul Fatimah / Kaf Maryam / Maryam Palm / Rosa Maria

Semasa Kuncup
Semasa Kembang



Apa Nie?
Ni la herba yang terdapat di Mekah
Tumbuh di padang pasir

Namanya apa erk?
Ada org panggil  Akar Fatimah, ada yang panggil Bunga Fatimah, ada jugak yang panggil Sanggul Fatimah, ada juga panggil Rumput Fatimah

Di Indonesia di sebut Telapak Mariam
 

Di Negara Arab disebut Kaf Maryam 

Nama-nama lain ada disebut Maryam Palm / Rosa Maria / Rose of Jerich0

Adakah sama dengan genggam fatimah? 
Tidak sama sekali walaupun ada yang memanggilnya begitu
Bentuk & khasiatnya tidak sama dan ia sangat tidak sesuai untuk wanita hamil

Khiasatnya?
Untuk membuka pintu servik
Untuk memudahkan proses dan melancarkan bersalin  (dengan izin Allah)

Cara Guna?
Rendam semalaman atau 1-3 hari di dalam bekas berisi air biasa, kalau ada air zam-zam lebih bagus. Air rendaman tu dijadikan air selusuh. Akar / Bunga / Sanggul Fatimah ini akan mengembang, macam kembang semangkuk tu... Air rendaman tu biar berlebihan tak apa, untuk diminum jangka masa yang panjang

# JANGAN RENDAM DENGAN AIR PANAS ATAU DIREBUS ~ dipercayai akan mengecutkan rahim & menutup pintu laluan

# INI AKAN MENYUKARKAN PROSES BERSALIN ITU NANTI


Ketika kandungan berusia 37 minggu, minum segelas sehari dimulakan dengan bacaan Bismillah, doa makan dan selawat 3x

Ketika kandungan berusia 39 minggu ( 9 bulan ) minum 2x sehari.
Dimulakan dengan bacaan Bismillah, doa makan dan selawat 3x

Ketika dah keluar tanda, mandi dengan membasahkan kepala. Ambil beberapa helai anak rambut, tarik & masukkan ke dalam mulut. Jiruskan air rendaman ni di kepala, hisaplah air yang megalir itu sambil berdoa :



" Ya Allah, permudahkan dan licinkanlah kelahiran aku ini seperti mana lancarnya air ini mengalir ke atas rambutku ini.. Amin.. "



Semasa menunggu construction atau sudah di dalam labour room, minumlah sekerap yang mungkin.
 
Kaedah Penjagaan?
Akar / Bunga / Sanggul ni jemur kering selepas digunakan kemudian disimpan ditempat yang teduh atau di dalam bekas berpenutup yang bersih

Jangka Hayat?
Boleh tahan bertahun-tahun dan boleh digunakan berulang-ulang kali

Ada cara lain nak guna, selain diminum?
Boleh disapu ke perut atau dibuat mandi

Macam mana nak dapatkan?
Boleh order dengan saya 

Harga?
SMS atau call untuk dapatkan harga OFFER SEKARANG ~ +6019-434 4930

Nak bayar camne?

Melalui Account MAYBANK & CIMB :SMS atau call untuk dapatkan maklumat lanjut ~ +6019-434 4930

* Penghantaran dibuat setelah pembayaran diterima
* Selepas membuat pembayaran, sila maklumkan maklumat diri anda seperti :
  • Nama
  • Alamat
  • No Telefon
  • Jumlah bayaran
  • Face Book Id ( jika ada )
  • Alamat Email
Penghantaran cmne?
Melalui Pos Laju 

Tempoh Penghantaran?
1-3 hari berkerja ( Semenanjung )
2-5 hari berkerja ( Sabah, Serawak & Labuan )


Hubungi :
Email : lynx_5210_313@yahoo.com.my
Tel No : +6019-4344930


Lain2 :
Sedia menerima permintaan dari Negara Brunei Darussalam, Singapura atau Indonesia, sementara stok masih ada

ORIGINAL CREATED BY MRS MUHAMMAD ON 23 SEPT 2011

4 comments:

  1. Assalamualaikum... Saya ni dari Brunei.. boleh order Sanggul Fatimah ni ke??

    ReplyDelete
  2. salam.....saya mahu tanya ni, kalau saya rendam bunga ni half air suam and half air panas, boleh kah???

    ReplyDelete
  3. salam......saya mahu tanya ni, kalau saya rendam bunga tu guna half air suam and half air panas, xda masalah kah??

    ReplyDelete